SKYLARK NETWORK CO., LTD.
SKYLARK NETWORK CO., LTD.
Skontaktuj się z nami

Klasyfikacje materiałów i metody zakupu artykułów kuchennych

Na rynku jest tak wiele różnych materiałów do naczyń kuchennych, że może być trudny do wyboru. Czy wszyscy znają klasyfikację materiałów wyrobów kuchennych? Jak powinniśmy wybrać artykuły kuchenne? Dziś Skylark ci to wyjaśni.


1. Klasyfikacja materiałów artykułów kuchennych


(1) Emaliowane artykuły kuchenne


Emaliowane artykuły kuchenne to nieorganiczne emaliowane szklane, które są wypalane na powierzchni metalowej podstawy. Produkty emaliowe są nie tylko bezpieczne i nietoksyczne, łatwe do mycia i czyszczenia, ale mają również doskonałe właściwości, takie jak wysoka twardość, odporność na zużycie i izolacja, i mogą być szeroko stosowane jako naczynia do jedzenia i naczynia do mycia w codziennym życiu.


(2) Aluminiowe wyroby kuchenne


Jest szeroko stosowane ze względu na swoją lekką wagę, trwałość, wysoką jakość i niską cenę. Nie nadaje się do długotrwałego przechowywania posiłków i długotrwałego przechowywania słonej żywności.


(3) Wyroby kuchenne ze stali nierdzewnej


Korzystając z rysowania powierzchni, tłoczenia i innych technologii, wygląd jest modny i awangardowy, a także łatwy do czyszczenia. Jednak stalowe kulki będą tworzyć nieodwracalne ślady na powierzchni naczyń kuchennych ze stali nierdzewnej, więc należy zwrócić uwagę na czyszczenie i konserwację.


(4) Wyroby kuchenne z bambusa i drewna


Jest ekonomiczne i praktyczne i łatwe do zanieczyszczenia przez mikroorganizmy, powinien być szczotkowany w czystości podczas używania i suszony w celu utrzymania wentylacji. W porze deszczowej i wilgotnej należy zwrócić uwagę na mycie i umieścić go w wentylowanym miejscu.


2. Wskazówki dotyczące zakupu naczyń kuchennych


(1) Higiena


Wyroby kuchenne muszą mieć zdolność do odporności na zanieczyszczenia, zwłaszcza funkcję zapobiegania zanieczyszczeniu żywności karaluchami, myszami, mrówkami itp., w celu zapewnienia nieodłącznej jakości całych naczyń kuchennych. Obecnie niektóre produkty dostępne na rynku zostały całkowicie zainstalowane z uszczelkami antypoślizgowymi. Technologia ta może skutecznie zapobiec zanieczyszczeniu żywności.


(2) Bezpieczeństwo


Wyroby kuchenne to jedyne miejsca w domu, w których stosuje się otwarte płomienie. Zdolność ognioodporności materiałów determinuje bezpieczeństwo wyrobów kuchennych, a nawet rodziny, zwłaszcza ognioodporność powierzchni wyrobów kuchennych, co jest ważnym kryterium wyboru sprzętu kuchennego.


(3) Wygodny i szybki


Musi istnieć rozsądny proces obsługi kuchni. Dlatego do wyrobów kuchennych należy wybrać wyroby kuchenne zgodne z zasadami ergonomii i procedurami obsługi kuchni, a rozmieszczenie każdej części powinno być zaprojektowane zgodnie z prawidłowym procesem, co jest bardzo ważne dla przyszłego użytkowania.


(4) Wygląd


W projektowaniu wyrobów kuchennych wymaga nie tylko przyjemnych kształtów i kolorów, ale także musi być trwały.

Powiązane produkty
Powiązane blogi
0
Zapytaj koszyk(0)
Puste
Dochodzenia