Na rynku jest tak wiele różnych materiałów do naczyń kuchennych, że może być trudny do wyboru. Czy wszyscy znają klasyfikację materiałów wyrobów kuchennych? Jak powinniśmy wybrać artykuły kuchenne? Dziś Skylark ci to wyjaśni.
(1) Emaliowane artykuły kuchenne
Emaliowane artykuły kuchenne to nieorganiczne emaliowane szklane, które są wypalane na powierzchni metalowej podstawy. Produkty emaliowe są nie tylko bezpieczne i nietoksyczne, łatwe do mycia i czyszczenia, ale mają również doskonałe właściwości, takie jak wysoka twardość, odporność na zużycie i izolacja, i mogą być szeroko stosowane jako naczynia do jedzenia i naczynia do mycia w codziennym życiu.
(2) Aluminiowe wyroby kuchenne
Jest szeroko stosowane ze względu na swoją lekką wagę, trwałość, wysoką jakość i niską cenę. Nie nadaje się do długotrwałego przechowywania posiłków i długotrwałego przechowywania słonej żywności.
(3) Wyroby kuchenne ze stali nierdzewnej
Korzystając z rysowania powierzchni, tłoczenia i innych technologii, wygląd jest modny i awangardowy, a także łatwy do czyszczenia. Jednak stalowe kulki będą tworzyć nieodwracalne ślady na powierzchni naczyń kuchennych ze stali nierdzewnej, więc należy zwrócić uwagę na czyszczenie i konserwację.
(4) Wyroby kuchenne z bambusa i drewna
Jest ekonomiczne i praktyczne i łatwe do zanieczyszczenia przez mikroorganizmy, powinien być szczotkowany w czystości podczas używania i suszony w celu utrzymania wentylacji. W porze deszczowej i wilgotnej należy zwrócić uwagę na mycie i umieścić go w wentylowanym miejscu.
(1) Higiena
Wyroby kuchenne muszą mieć zdolność do odporności na zanieczyszczenia, zwłaszcza funkcję zapobiegania zanieczyszczeniu żywności karaluchami, myszami, mrówkami itp., w celu zapewnienia nieodłącznej jakości całych naczyń kuchennych. Obecnie niektóre produkty dostępne na rynku zostały całkowicie zainstalowane z uszczelkami antypoślizgowymi. Technologia ta może skutecznie zapobiec zanieczyszczeniu żywności.
(2) Bezpieczeństwo
Wyroby kuchenne to jedyne miejsca w domu, w których stosuje się otwarte płomienie. Zdolność ognioodporności materiałów determinuje bezpieczeństwo wyrobów kuchennych, a nawet rodziny, zwłaszcza ognioodporność powierzchni wyrobów kuchennych, co jest ważnym kryterium wyboru sprzętu kuchennego.
(3) Wygodny i szybki
Musi istnieć rozsądny proces obsługi kuchni. Dlatego do wyrobów kuchennych należy wybrać wyroby kuchenne zgodne z zasadami ergonomii i procedurami obsługi kuchni, a rozmieszczenie każdej części powinno być zaprojektowane zgodnie z prawidłowym procesem, co jest bardzo ważne dla przyszłego użytkowania.
(4) Wygląd
W projektowaniu wyrobów kuchennych wymaga nie tylko przyjemnych kształtów i kolorów, ale także musi być trwały.